Δεν κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας κατευθύνθηκαν ακόμη περίπου 150 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν στα Προπύλαια. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές προσφύγων αλλά και αλληλέγγυων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ομάδα των ατόμων που ξεκίνησε από τον Πειραιά, μόλις κατέβηκε από τους συρμούς του μετρό στον σταθμό στην πλατεία Συντάγματος και όταν πήγαν να στήσουν τις σκηνές τους περικυκλώθηκαν για λίγη ώρα από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν πίσω στον σταθμό του μετρό όπου και αποβιβάστηκαν στους συρμούς για να επιστρέψουν στον Πειραιά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που έγινε γνωστό το περιστατικό ακόμη 150 περίπου άτομα οργανώθηκαν στο λιμάνι, και αποχώρησαν από την πύλη Ε3 με προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Τα άτομα αυτά αποβιβάστηκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, όπου διαπίστωσαν πως υπάρχει έντονη αστυνομική δύναμη, με συνέπεια να διασπαστούν. Περίπου 50 εξ αυτών εντοπίστηκαν στα Προπύλαια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην εν λόγω ομάδα δεν θα επιτραπεί καθ οιονδήποτε τρόπο να κατασκηνώσουν σε χώρους γύρο από το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μεταναστών και προσφύγων στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, οι οποίοι οδηγήθηκαν με κλούβες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Παράλληλα, στην κρατική ασφάλεια έχουν οδηγηθεί αλληλέγγυοι που συνελήφθησαν να καθοδηγούν τους πρόσφυγες στους δρόμους του κέντρου.  Ταυτόχρονα, μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση προσφύγων και αλληλέγγυων έξω από τη Νομική Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το newpost ανέφερε πως ομάδα προσφύγων σκόπευε να κατασκηνώσει για 48 ώρες στο Σύνταγμα. Μεταφραστές που βρίσκονται στο λιμάνι είχαν αναφέρει ότι ομάδες προσφύγων τους είπαν ότι προτίθενται να μεταβούν στην πλατεία Συντάγματος και να παραμείνουν εκεί για δύο ολόκληρες ημέρες, αντιδρώντας στα κλειστά σύνορα.