Στη Βουλή κατέληξε η πορεία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που πραγματοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό.Με πανό, πλακάτ και σημαίες βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας οι διαδηλωτές, όμως αυτό που σίγουρα ξεχώρισε  ήταν η «γκιλοτίνα του Ασφαλιστικού», την οποία έκαψαν μπροστά από τη Βουλή

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου οι απεργοί έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στην συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συναξιούχων και η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Καραβάς, «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, το οποίο μέσω της οδού Σταδίου κατέληξε στο Σύνταγμα, έχοντας ως σύνθημα στο κεντρικό πανώ :

«Ο νόμος - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό να μην περάσει».


Προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα

H AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Απεργία στα ΜΜΕ

Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι

«η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην σημερινή απεργία για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ό,τι απορρέει από αυτό, που είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Θεωρούμε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις γιατί μας αφορά όλους και ότι δεν υπάρχουν συντεχνιακά αιτήματα. Θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλους».

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15. Τις ίδιες ώρες επιτρέπεται και η μετάδοση ειδήσεων για την απεργιακή κινητοποίηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.