Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά 7 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμο θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 29.

Ανάλογο του σκηνικού του καιρού, με αραιές νεφώσεις, και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.