Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους στα λιμάνια και σε δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά την πορεία των λιμενεργατών προς το Ζάππειο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και χαιρετισμός της συμφωνίας για τον ΟΛΠ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, όταν περίπου 300 λιμενεργάτες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της διμοιρίας των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το Ζάππειο. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία. Σημειώνεται ότι οι γύρω δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν 24ωρη πανλιμενική απεργία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφού απέκλεισε όλες τις υποσχέσεις της περί των λιμανιών, αφού ακούμπησε στους αγώνες των εργαζομένων για να έρθει στην εξουσία, τώρα αγκαλιά με τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους ξεπουλάει τα λιμάνια». 

«Σήμερα» υποστήριξε ο κ. Γεωργακόπουλος: 

Βιάζεται να κάνει μία φιέστα παρόλο που υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες προσδιορίζονται και μέσα απο την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως το ό,τι δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχει δημόσια αρχή, προσπαθεί να κλείσει αυτό το θέμα ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και κυρίως δεν έχει απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων στην οποιαδήποτε εξέλιξη για τους εργαζόμενους. 

 
TAGS