Μπορούν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη γνώση;

Στο ερώτημα αυτό θα κληθεί να απαντήσει η Ημερίδα που διοργανώνει το Ίδρυμα Ελληνισμού και η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία και υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Αθηναίων για το Παιδί με θέμα : «Καινοτομία και Δημιουργικότητα στο Σχολείο του 21ου αιώνα».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και καινοτόμες μέθοδοι που καθιστούν το μάθημα περισσότερο δημιουργικό, συμβάλλουν στην εξοικείωση των μαθητών με το τεχνολογικό οικοσύστημα και ενδυναμώνουν το έργο των εκπαιδευτικών. .

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στα βιωματικά εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τη θεωρητική γνώση που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας και να εξοικειωθούν μέσα από τη χρήση Η/Υ, με εξειδικευμένα τεχνολογικά εργαλεία προς όφελος του εκπαιδευτικού τους έργου.

Η ημερίδα είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Αθηναίων, του Ιδρύματος Ελληνισμού και της Microsoft Ελλάς στους εκπαιδευτικούς και τους Φορείς Παιδείας και Πολιτισμού της Αθήνας και εντάσσεται στον πρώτο κύκλο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών β/θμιας εκπαίδευσης με κατεύθυνση τη Φιλολογία και την Ιστορία και θα πραγματοποιηθεί 13 – 15 Απριλίου στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Δήμου Αθηναίων.