Τους πρώτους μικρούς καρπούς της σημερινής επιχείρησης εκκένωσης δια της προσπάθειας να πείσουν μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά ότι είναι καλύτερα γι’ αυτούς να αποχωρήσουν και να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας, είδαν σήμερα το απόγευμα οι Αρχές.

Ένα πούλμαν με 65 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησε το λιμάνι του με προορισμό τις κατασκηνώσεις του Αγ.Ανδρέα ενώ όπως έγινε γνωστό έως αργά το βράδυ δεν αναμένεται κανένα πλοίο με μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου.

Το πρωί άνδρες του Λιμενικού προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι ότι πρέπει να φύγουν αλλά παρέμειναν αμετακίνητοι.

Χθες το βράδυ εξάλλου τους μοιράστηκαν νέα φυλλάδια με τα οποία τους ξεσήκωναν να μην φύγουν από το λιμάνι.

Σήμερα, πάντως, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο φυλλάδιο, το οποίο θα αρχίσει να μοιράζει από Δευτέρα και με το οποίο καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να συνεργαστούν με τις Αρχές και να αποχωρήσουν, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αδειάσει το λιμάνι τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο πρώτο λιμάνι της χώρας σήμερα βρίσκονται 4.668 άτομα.