ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκές Χρυσαυγιτών με αντιφασίστες στον Πειραιά (Βίντεο)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 8 Απριλίου 2016, 18:11 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2016, 00:39
Συμπλοκές Χρυσαυγιτών με αντιφασίστες στον Πειραιά (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Επεισόδια σημειώθηκαν χτες στον Πειραιά, πολύ κοντά στο δημαρχείο της πόλης, ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιφασίστες – αλληλέγγυους στους πρόσφυγες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν χτες στον Πειραιά, πολύ κοντά  στο δημαρχείο της πόλης, ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιφασίστες – αλληλέγγυους στους πρόσφυγες. Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή καθώς είναι σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις, έγινε μια προσαγωγή ατόμου από το μπλοκ των αλληλέγγυων.

Συγκεκριμένα η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των προσφύγων, που ονομάζει κατά της ισλαμοποίησης της χώρας, ενώ για τις 5 το απόγευμα είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυοι προς υποστήριξη των μεταναστών.

Κάποια στιγμή λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των αντιφασιστικών οργανώσεων, ομάδες από τις δύο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να επέμβει η αστυνομία.

Βίντεο από τις συγκεντρώσεις όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο χρήστης @ChristofakisN