Δέκα πρόσφυγες, που συνελήφθησαν χθες βράδυ στο λιμάνι της Χίου κρατούνται στο λιμεναρχείο Χίου και σύμφωνα με το astraparis.gr αναμένεται να παραπεμφθούν πιθανότατα το Σάββατο στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Χίου.

Οι δέκα πρόσφυγες, όπως έγινε γνωστό από πηγές του λιμεναρχείου Χίου, κατηγορούνται – κατά περίπτωση – με τα αδικήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης, και της υποκίνησης σε πρόκληση επεισοδίων.

Οι συλλήψεις έγιναν από το Λιμενικό μέσα από το πλήθος των προσφύγων για όσους εθεωρούντο ως οι πιο ζωηροί, για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση και να προσχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το λιμάνι. Στη συνέχεια και στη φάση της αποχώρησης από το λιμάνι πραγματοποιήθηκαν και άλλες συλλήψεις.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό χθες βράδυ και μετά από μια πολύωρη διαμάχη ανάμεσα σε ομάδα περίπου 150 ατόμων που ζητούσαν επιτακτικά το άδειασμα του λιμένα από τους πρόσφυγες τελικά το λιμάνι εκκενώθηκε.