Ανθρωπιστική βοήθεια με χιλιάδες κρεβάτια, κουβέρτες, υπνόσακους και άλλα αναγκαία είδη για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης πρόσφεραν η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα και η 409η Ταξιαρχία ContractingSupport (CSB) του Αμερικανικού Στρατού.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης της αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στη χώρα μας, η οποία είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι «ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τις ΗΠΑ παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» για το προσφυγικό.

«Η τελευταία αυτή δωρεά καταδεικνύει τη δέσμευση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων, και συμπληρώνει την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα της συμπληρωματικής μας δωρεάς στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες και άλλες ομάδες που φροντίζουν μετανάστες στην περιοχή», δήλωσε σχετικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι με την γενναιοδωρία του ελληνικού λαού που, ακόμη και στη μέση της σοβαρής οικονομικής κρίσης προσφέρουν τροφή, καταφύγιο, και φάρμακα σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση», συμπληήρωσε.