Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και ο πρώτος μίνι καύσωνας έφτασε για να μας το επιβεβαιώσει. Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα έχει τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πιθανώς τοπικούς όμβρους στα ορεινά των υπολοίπων βορείων και κεντρικών περιοχών.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Τις επόμενες ημέρες:


Σάββατο

Καιρός: αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά των υπολοίπων βορείων και κεντρικών περιοχών.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Κυριακή

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

 
Δευτέρα

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί και βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 
Τρίτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.