Ιδια κι απαράλλακτη είναι η κατάσταση στην Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να παραμένουν εκεί και να αρνούνται να μεταφερθούν προς τις δομές φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, παρά τις προσπάθειες για εκκένωση ή αποσυμφόρηση της περιοχής, οι πρόσφυγες με τους μετανάστες αρνούνται να φύγουν και επιμένουν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί ο φράχτης των Σκοπίων άνοιξε για λίγο, για να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Τα άτομα αυτά είχαν περάσει νόμιμα τα σύνορα στις 3 Μαρτίου, όταν επιτρεπόταν η διέλευση, αλλά εγκλωβίστηκαν στα σύνορα της Σερβίας. Αστυνομικοί τους γύρισαν στα Σκόπια και η ΠΓΔΜ τους επέστρεψε το πρωί στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει έκρυθμη και οι γιατροί κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για την εμφάνιση πιθανόν νοσημάτων, τονίζοντας την ανάγκη να αδειάσει ο καταυλισμός. “Η παρουσία τόσων πολλών χιλιάδων ανθρώπων σε έναν χώρο όπως ο συγκεκριμένος και με δεδομένες τις κλιματολογικές συνθήκες πρέπει να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς”, αναφέρει ο Νίκος Παπαευσταθίου, επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ.