Με τη συμμετοχή των πρυτανικών Αρχών, των κοσμητόρων, μελών ΔΕΠ, υπαλλήλων και μεταπτυχιακών φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος εθελοντικός καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, για το 2016. 

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «θετική» την κίνηση εθελοντικού καθαρισμού του εξωτερικού χώρου της «καρδιάς του πανεπιστημίου», όπως χαρακτήρισε την Πανεπιστημιούπολη, το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας, έκτασης 1300 περίπου στρεμμάτων. «Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πανεπιστημίου, αλλά και με το γεγονός ότι βρήκαμε καλύτερη την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς είχε γίνει ανάλογη πρωτοβουλία τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Δημόπουλος. 

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει ότι η δράση εθελοντικού καθαρισμού δεν αντικαθιστά τον επαγγελματικό καθαρισμό του χώρου. «Όπου, όμως, δημιουργούνται προβλήματα και μπορούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να δοθεί κάποια πυροσβεστική λύση, είναι καλό», τόνισε.