Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά με τους πρόσφυγες και μετανάστες εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο κ. Μπάκρι είπε χαρακτηριστικά πως «Αυτό που γίνεται είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στην πλάτη των Σύριων, μιλάμε για ένα θίασο, το κράτος είναι απών, ένας Ερυθρός Σταυρός είναι μόνο που δίνει κάτι σάντουιτς». 

Ο γενικός γραμματέας της κοινότητας των Σύρων που ζουν στην Ελλάδα δήλωσε θυμωμένος και υποστήριξε: «Δεν πρέπει να τους αφήνουνε, αυτοί τους έχουνε στο λιμάνι του Πειραιά, ο θίασος της κυβέρνησης που καλεί τον πάπα της Ρώμης».

Όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι οι λιμενικοί μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες στους πρόσφυγες, ο κ. Μπάκρι τόνισε: «Ποια φυλλάδια, δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι 50 τέτοιοι οργανωμένοι της αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις δεν μπορούν να το εκκενώσουν σε 10 λεπτά; Μα κοροϊδευόμαστε;»

«Μα αυτό είναι βία» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ακραίως» Τάκης Χατζής.

«Δεν υπάρχει βία κύριε, οι άθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι, έχουν τα παιδιά τους, δεν υπάρχει βία δεν έχουν πουθενά να τους πάνε και κάνουνε όλο αυτό το θέατρο, οι άνθρωποι είναι για Όσκαρ!» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε στεναχωρημένοι, βλέπουμε αυτό το έγκλημα να συντελείται», είπε.

Η Μέρκελ αναγκάστηκε να τους πει ελάτε, είπε και πρόσθεσε: «Μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να κάνουν καταγραφή;» είπε και πρόσθεσε ότι είναι η πιο άχρηστη υπηρεσία.

«Μας γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια» είπε και όταν ο Τάκης Χατζής επισήμανε ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες δεν μπαίνουν στα πούλμαν τότε επανέλαβε ότι «ο θίασος κυβερνάει κ. Χατζή, ο θίασος κυβερνάει, είναι έγκλημα αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή». 

 «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μικροπολιτική στην πλάτη του λαού μας». 

Εν τω μεταξύ στο στούντιο του ΣΚΑΪ βρισκόταν και ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος ο οποίος είπε για το ξέσπασμα του κ. Μπάκρι: «Είναι μεταγραφή της ΝΔ, ο Άδωνις των Σύρων είναι, ο Άδωνις των Σύρων, είναι σε παράκρουση».