Τουλάχιστον τρία παιδιά κάτω των 10 ετών τραυματίστηκαν στο κεφάλι από σφαίρες καουτσούκ στην Ειδομένη, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετά άτομα, ενώ εκατοντάδες πρόσφυγες εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης χημικών.

Όπως καταγγέλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσω Twitter:

Παράλληλα, όπως σημειώνουν, περιέθελψαν τουλάχιστον 300 άτομα, εκ των οποίων τα 20 έφεραν τραύματα από πλαστικές σφαίρες.

Σημειώνεται ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 15 αστυνομικοί της ΠΓΔΜ. Οι πέντε από τους τραυματίες αστυνομικούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Γευγελή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα φέρουν ελαφρά τραύματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η ένταση άρχισε γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της γειτονικής χώρας ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.