Σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας Σταντάρτ αυξημένο είναι το ρεύμα Ελλήνων που επισκέπτονται τις κοντινές στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βουλγαρικές πόλεις για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους λόγω του Πάσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στις συνοριακές πόλεις Πετρίτσι και Σαντάσκι έλληνες τουριστικοί πράκτορες διοργανώνουν εκδρομές συνταξιούχων από την Ελλάδα που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις πασχαλινές τους αγορές ενώ πολλοί είναι και οι καταναλωτές που έρχονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Ψωνίζουν τα πάντα,από τρόφιμα και σκόνη για πλυντήριο μέχρι ρούχα και ζαρζαβατικά.

Ακόμη και τηγάνια και κατσαρόλες αγοράζουν οι ηλικιωμένοι έλληνες ενώ λόγω των εορτών του Π​άσχα που έρχονται προτιμούν και μικρά δωράκια. Το απόλυτο χιτ είναι διάφορα πασχαλινά σοκολατοειδή σύμφωνα με βούλγαρο καταστηματάρχη τα οποία αγοράζουν μαζικά ενώ η κορύφωση των αγορών από τους Έλληνες είναι την παραμονή του Πάσχα που γίνεται ο σοβαρότερος τζίρος αν και για κάθε αγορά τους κάνουν παζάρια συμπληρώνει ο ίδιος. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ η οποία είναι γεμάτη από Έλληνες ενώ όπως δηλώνει Έλληνας καταναλωτής από χωριό κοντά στο Κάτω Νευροκόπι «από την Βουλγαρία θα αγοράσουμε για το Πάσχα από ρούχα και παπούτσια μέχρι δώρα».