Σοκαρισμένοι από την πρωτοφανή χρήση βίας των σκοπιανών αρχών κατά τα χθεσινά επεισόδια εμφανίζονται πολλοί πρόσφυγες στην Ειδομένη.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική ακόμη και μέσα στις σκηνές χθες το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μοχάμεντ, από το Χαλέπι της Συρίας, που ετοιμάζει τα πράγματά του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και κάποιους «γείτονες» από τις διπλανές σκηνές για να αναχωρήσουν «αύριο πρωί πρωί» για την Κοζάνη, τονίζοντας:

Έχουμε ακούσει πως εκεί είναι καλές οι συνθήκες και μετά τα χθεσινά γεγονότα δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε λεπτό πλέον εδώ.

Αγανακτισμένος από την τροπή που πήραν χθες τα πράγματα δηλώνει ο Σοράν από το Ιράκ, ο οποίος βρέθηκε στην «καρδιά» των χθεσινών γεγονότων και χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα. Σήμερα το μεσημέρι, ο Σοράν βρέθηκε και πάλι μπροστά στον φράχτη, όπου χθες σημειώθηκαν τα επεισόδια, και κρατώντας έναν κάλυκα δακρυγόνου, μέσα στον οποίο είχε βάλει λίγα λουλούδια, «ευχαρίστησε» τους αστυνομικούς της γειτονικής χώρας για το τραύμα του.

Την ίδια ώρα, μετανιωμένοι δηλώνουν κάποιοι απ' όσους ήρθαν χθες από διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ειδομένη, επειδή πίστεψαν στα σενάρια περί επικείμενου ανοίγματος των συνόρων.

«Ήρθαμε από τα Γιαννιτσά για να περάσουμε τα σύνορα επειδή έχουμε κουραστεί από την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρισκόμασταν σε πεδίο μάχης» λέει ένας Σύριος, καθώς απομακρύνει τον μικρό του γιο από τον φράχτη.