current views are: 8

11 Απριλίου 2016
Δημοσίευση16:24

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ειδομένη – «Αλληλέγγυοι» υποκινούν τους πρόσφυγες σε νέα «εξέγερση»

Νέα επεισόδια για το πρωί στην Ειδομένη φαίνεται πως οργανώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι οι οποίοι εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι.

Δημοσίευση 16:24’

Νέα επεισόδια για το πρωί στην Ειδομένη φαίνεται πως οργανώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι οι οποίοι εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι.

Νέα επεισόδια για το πρωί στην Ειδομένη φαίνεται πως οργανώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι οι οποίοι εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι και καλούν τους πρόσφυγες να κινηθούν στις 11 το πρωί της Τρίτης, προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να ρίξουν το φράχτη. 

Έπειτα και από τα χθεσινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων και να «πνιγεί» στο δακρυγόνο ο άτυπος καταυλισμός, με περίπου 300 ανθρώπους να υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ομάδες υποδαυλίζουν νέα «εξέγερση» στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Alpha, δεν προετοιμάζονται για μια ακόμη σύγκρουση με πέτρες αλλά  ότι υπόσχονται να τους προμηθεύσουν με βόμβες μολότοφ.

Δεν υπάρχει κάποιο φυλλάδιο που να έχει διανεμηθεί αυτή τη φορά αλλά η πληροφορία κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, καθώς υπάρχουν και πάλι φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα σε 2-3 ημέρες. 

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, μετά τα χθεσινά επεισόδια, φαίνεται πως οχυρώνονται και επιστρατεύουν τεθωρακισμένα κατά μήκος του συρματοπλέγματος. Με ανακοίνωσή του σήμερα το ΥΠΕΞ της γείτονος έδειξε ΜΚΟ ως υποκινητές των επεισοδίων και για μια ακόμη φορά τα Σκόπια άφησαν αιχμές για τη στάση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι ζήτησαν βοήθεια αλλά εισέπραξαν απραξία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ.«βλέπει» τα χθεσινά επεισόδια ως προϊόν οργανωμένου σχεδίου δείχνοντας ως υπεύθυνους αλληλέγγυους, οι οποίοι προέρχονται από Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία και οι οποίοι δεν μένουν στην Ελλάδα, αλλά στην ΠΓΔΜ και μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα με τα διαβατήριά τους, για να πάνε στην Ειδομένη. 

Την κατάσταση περιέγραψε με μελανά χρώματα ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος ζητά άμεση επέμβαση της αστυνομίας για να «καθαρίσει» η περιοχή από τους αλληλέγγυους. Όπως τόνισε: «Η τοπική κοινωνία έχει χάσει την μπάλα. Από ανθρωπιά και αλληλεγγύη, η στάση μας έχει μετατραπεί σε αγανάκτηση. Χρειάζεται να επέμβει η ελληνική αστυνομία».

Δήθεν αλληλέγγυους έδειξε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα έκανε λόγο για πρόκληση στην Ειδομένη. «Στον αγώνα αυτό βρίσκουμε απέναντί μας ΜΚΟ που κάνουμε την ακριβώς αντίθετη δουλειά. Υπολογίζω στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Ορισμένες εξ αυτών έχουν στο μυαλό να πάρουν κάποια κονδύλια παρά να συνεισφέρουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χθεσινά επεισόδια αποτελούν πρόκληση», τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Το θέμα για τον ρόλο των αλληλλέγγυων στην περιοχή, ζητώντας καταγραφή και πιστοποίηση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, έθιξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να «σταματήσει το κρυφτό με τους αλληλέγγυους»

 

 

 


σχετικα αρθρα