Κακουργηματική ποινική δίωξη σε καθηγητή Ιατρικής στο Αριστοτέλειο για αργομισθία

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε καθηγητή Ιατρικής στο Αριστοτέλειο για αργομισθία

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ' εξακολούθηση και σε συνάρτηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου παρήγγειλε σε βάρος καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης.

Η δίωξη ήρθε έπειτα από αναφορά στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής του τομέα Χειρουργικής του ΑΠΘ, παρότι τα τελευταία οκτώ -τουλάχιστον- χρόνια δεν ανταποκρίνεται στο διδακτικό του έργο, ούτε στα χειρουργεία, εντούτοις εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά κάθε μήνα το μισθό του.

Η μισθοδοσία του κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 200.0000 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να ταξιδεύει και να περνάει αρκετό καιρό σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δίχως -πάντως- η εκεί παραμονή του να συνδέεται με ακαδημαϊκά προγράμματα ή υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής του ιδιότητας.

Της παραγγελίας ποινικής δίωξης προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία, ο κατηγορούμενος -πλέον- γιατρός εξετάστηκε και -κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν αρνήθηκε την παρατεταμένη απουσία του από τα καθήκοντά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα είναι συνεπής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ίδιος, φαίνεται ότι επιχείρησε να συνδέσει κάποιο διάστημα της απουσίας του με την κάθοδό του στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., στις εκλογές του 2012.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο