Ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στη δομή των προσφύγων στο Ελληνικό, καθώς όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει οι χιλιάδες στιβαγμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν τη ζέστη, ζητώντας ακόμα και να... σπάσουν τζάμια μέσα στις αίθουσες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται πάνω από 5.000 άτομα, σε αμφιβόλου υγιεινής συνθήκες, οι οποίες θα γίνουν ακόμα χειρότερες με την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. 

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο newpost ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος:

Δεν είναι καλά τα πράγματα στη δομή και θεωρώ ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα με την άνοδο της θερμοκρασίας. Είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 5.000 άτομα εκεί, ενώ δεν αντέχει τόσα το κτίριο.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος αποκάλυψε το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην αίθουσα αναχωρήσεων, η οποία είναι σχεδιασμένη χωρίς πολλά τζάμια και με ελάχιστο εξαερισμό. 

Όπως μάλιστα, τονίζει, η κατάσταση χθες ήταν τόσο ανυπόφορη που κάποιοι πρόσφυγες ζήτησαν να σπάσουν κάποια τζάμια για να μπει καθαρός αέρας, κάτι που φυσικά δεν στάθηκε δυνατό. 

Έκτακτη σύσκεψη για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Τώρα οι δήμαρχοι νοτίων προαστίων αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την κατάσταση και για το λόγο αυτό θα έχουν στην ημέρα έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους. 

Έχουν, δε, ήδη επικοινωνήσει και με το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να βρουν από κοινού λύση στο ζήτημα, που αναμένεται να γιγαντωθεί λόγω της έλευσης του καλοκαιριού.