current views are: 12

12 Απριλίου 2016
Δημοσίευση12:10

Στα «κάγκελα» Μητροπολίτες με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Εκκλησίας που αντιδρούν με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

Δημοσίευση 12:10’

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Εκκλησίας που αντιδρούν με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Εκκλησίας που αντιδρούν με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, το προσεχές Σάββατο. Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Πειραιώς και Καλαβρύτων έχουν πλέον εκφράσει και γραπτώς την άποψή τους και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, καλώντας ακόμα και σε «προσευχές», προκειμένου να μην έρθει ο Πάπας στην Ελλάδα. Καθένας από τη δική του σκοπιά, ασκούν δριμεία κριτική στην απόφαση της Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγκλίνοντας, ωστόσο, στο ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. 

«Πυρά» του Μητροπολίτη Σεραφείμ

Σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου,  υποστηρίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι «αυτουργός της όλης υπόθεσης» και ότι η Εκκλησία της Ελλάδας σύρεται στην ουσία ως ουραγός στα κελεύσματα του Βαρθολομαίου.

Θεωρεί δε πως η παρουσία των θρησκευτικών ηγετών στο νησί ακυρώνει τη συμφωνία επαναπροώθησης ΕΕ-Τουρκίας και τους καθιστά «παρακολουθήματα τοῦ Open Society Foundation τοῦ κ. Τζώρτζ Σόρος καί τῶν κρυπτομένων ἐντολέων του» που «θέλουν ἐπικοίσουν τήν Εὐρωπαϊκή Ἤπειρο μέ μουσουλμανικούς πληθυσμούς».

Αμβρόσιος: Πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα

Με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, καταφέρεται εναντίον της απόφασης του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη να επισκεφθούν τη Λέσβο, χαρακτηρίζοντάς την ως πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα.

Από πολύ μεγάλη θλίψη πλημμύρισε η ψυχή μας η είδηση, ότι οι Πάπας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσουν από κοινού μια ποιμαντική επίσκεψη στη νήσο Λέσβο με σκοπό να εμψυχώσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όσοι ευρίσκονται στη νήσο!

Ο Μητροπολήτης γράφει μεταξύ άλλων: Θεωρούμε την ενέργεια αυτή σαν μια μαχαιριά, που δίδεται πισώπλατα στην πλάτη της φιλτάτης Πατρίδος μας! Μαχαιριά σε κρίσιμες ώρες! Οι Ηγέτες του Χριστιανισμού θα έπρεπε να ατενίσουν το πρόβλημα με άλλο μάτι. Δεν είναι μόνον οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι-θύματα, τους οποίους κάποιοι Ξένοι Παράγοντες αποστέλλουν στην Χώρα μας μόνο και μόνο για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης! Αυτό που σήμερα απειλείται είναι η χριστιανική μας Πίστη! Οι μετανάστες είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους. Το Ισλάμ διδάσκει το σύνθημα: «θάνατος στούς απίστους»! Ώστε, λοιπόν, η επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχου στη Λέσβο ενισχύει ποικιλοτρόπως τον Ισλαμισμό, ενώ συγχρόνως αποδυναμώνει την αληθινή Πίστη στον αληθινό Θεό, την πίστη στον Σωτήρα Χριστό! Ελπίζουμε στην επίσκεψή τους αυτή οι Ηγέτες Ρώμης και Νέας Ρώμης να μη αποβάλουν τα θρησκευτικά τους σύμβολα και αρχιερατικά τους διαδήματα, για να μη ……..στενοχωρήσουν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται στους τόπους φιλοξενίας των.

Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος: Προσευχόμαστε να αναβληθεί 

Την αναβολή της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, το ερχόμενο Σάββατο, ζητεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο.

«Προσευχόμαστε να αναβληθεί η επίσκεψη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, με την οποία οΜητροπολίτης ζητεί σύγκληση της Ιεράς Συνόδου επειδή το θέμα είναι «μείζονος σημασίας».

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο ακριτικό νησί, γίνεται ώστε οι δύο ηγέτες της Χριστιανοσύνης να βρεθούν κοντά στους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ιστορικής σημασίας επίσκεψη εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Γ.Λ

 


σχετικα αρθρα