Τον Ιβάν Σαββίδη υποδέχτηκε σήμερα η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επεσήμανε πως «ο Ιβάν Σαββίδης βάζει πλάτη στην πατρίδα του δημιουργώντας με τις επενδύσεις του εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μια από τις πιο δύσκολες στροφές της Ιστορίας για τη χώρα μας. Το παράδειγμά του καλούνται να το ακολουθήσουν όσοι ομογενείς μπορούν και θέλουν, με τις αναγκαίες βέβαια προϋποθέσεις, που αφορούν τις ευθύνες της Πολιτείας».

«Οι ευθύνες της Πολιτείας αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών, όπως η απουσία σταθερού και μακροπρόθεσμου φορολογικού, ασφαλιστικού, αναπτυξιακού περιβάλλοντος και η  ταυτόχρονη αντιμετώπιση των φαινομένων κακοδιοίκησης και γραφειοκρατίας», σημείωσε ο βουλευτής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, στο πλαίσιο τόσο του «Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας–Ρωσίας», όσο και της συνεχιζόμενης συζήτησης στην Επιτροπή για την ανάγκη προσέλκυσης «Επενδύσεων Ομογενών» στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ.Σαββίδης επεσήμανε:

Είμαι Πόντιος καθαρός και περήφανος και ήρθα στην Ελλάδα με δύναμη και αγάπη. Μαζί μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Άρχισα την ομιλία μου στα ποντιακά και εκφράζω εδώ την γνώμη των Ποντίων, ως καλεσμένος, ως επισκέπτης και ως επενδυτής. Ευχαριστώ τον κ. Τριανταφυλλίδη για την τιμή να μιλήσω εδώ. Υπάρχουν δεσμοί μεταξύ των χωρών μας. Η ελληνική ομογένεια στη Ρωσία κάνει το παν για να διατηρήσει τον πολιτισμό. Ανοίγουμε σχολεία, κάνουμε φεστιβάλ και χτίζουμε νέους ναούς και μνημεία. Τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της ενίσχυσης μεταξύ των χωρών μας.