Τεράστια ποσότητα που ίσως ξεπερνά τα πεντακόσια κιλά χασίς, εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, στα Διαπόντια Νησιά της Κέρκυρας.

Η μεγάλη αυτή ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε απότομη βραχώδη περιοχή, Νοτιοδυτικά της νήσου Οθωνών και αποτελεί μέρος του μεγάλου παράνομου φορτιού που προσπάθησαν να μεταφέρουν αλλοδαποί στη γείτονα χώρα την Ιταλία, που όταν αντελήφθησαν ότι εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές, τράπηκαν σε φυγή και έφτασαν στα παράλια των Διαποντίων Νήσων.

Εκεί κατάφεραν να κρύψουν την μεγάλη ποσότητα στην ξηρά, ενώ πέταξαν στη θάλασσα μερικούς σάκους με το παράνομο φορτίο τους το οποίο και εντοπίστηκε και περισυνελέχθηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας Σπυρίδων Χυτήρης, «πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η υπόθεση είναι ακόμη στα πλαίσια της προανάκρισης και διερευνάται από την υπηρεσία μας».

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, το «μαμούθ φορτίο» των ναρκωτικών μεταφέρθηκε με δύο σκάφη του λιμενικού, στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου και θα γίνει η ακριβής καταμέτρησή του.