current views are: 11

13 Απριλίου 2016
Δημοσίευση05:42

Κατάληψη από τους εκπαιδευτές οδήγησης στο υπουργείο Μεταφορών (Βίντεο)

Το υπουργείο Μεταφορών κατέλαβαν οι εκπαιδευτές οδήγησης οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί οι εξεταστές για τα διπλώματα οδήγησης δεν πληρώνονται.

Δημοσίευση 05:42’

Το υπουργείο Μεταφορών κατέλαβαν οι εκπαιδευτές οδήγησης οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί οι εξεταστές για τα διπλώματα οδήγησης δεν πληρώνονται.

Το υπουργείο Μεταφορών κατέλαβαν οι εκπαιδευτές οδήγησης οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί οι εξεταστές για τα διπλώματα οδήγησης δεν πληρώνονται.

«Εδώ 2 μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις και πάνω από 5.000-6.000 μαθητές δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη μορφή lock out, δηλαδή είμαστε ο μοναδικός κλάδος που θα φέρει έσοδα στο κράτος και οι υπάλληλοι εξεταστές δεν πηγαίνουν στις εξετάσεις γιατί δεν πληρώνονται. Πρέπει άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, άμεσα να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση» λέει ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτών οδηγών κ. Ζωγράφος.

Από τη μεριά της, η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι “ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές”, ενώ τόνισε ότι χθες έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια.

“Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα που αναλύαμα αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί”, σημείωσε η υφυπουργός. Κατόπιν εξηγήσεων, ωστόσο, ανέφερε ότι “μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο”, με βάση τα δεδομένα της χθεσινής συζήτησης ενώ θα υπάρξει και επόμενο ραντεβού εφόσον αυτό που τους αποσταλλεί δεν κρίνεται επαρκές.

Αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα είχαν μελετήσει, αλλά “ως υπουργός τους κατέστησα σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα” επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ το κράτος χάνει έσοδα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Σε αποκλεισμό της εισόδου της Διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών. Η κινητοποίηση γίνεται και σε άλλες πόλεις, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και περίπου 1,5 μήνα απέχουν των καθηκόντων τους οι εξεταστές, για τη χορήγηση ικανότητας οδηγού, με το επιχείρημα ότι δεν λαμβάνουν το σχετικό επίδομα, δεδομένου ότι οι εξετάσεις γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας τους.

   Οι εκπαιδευτές έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στην είσοδο της υπηρεσίας και έχουν αναρτήσει πανό στην εξωτερική πόρτα.

   Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Νεκτάριο Παπαθεοφώνους, «η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να βρει λύση, καθώς από τη συνεχιζόμενη απεργία οι επαγγελματίες του χώρου έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, ενώ εκατοντάδες πολίτες στερούνται τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στους επαγγελματίες οδηγούς».

   Η κινητοποίηση των εκπαιδευτών θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την αντιπεριφέρεια, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα.