Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι ετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, το προσεχή Σάββατο, στην Μυτιλήνη.

Με βάση τις πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα βρεθούν στη Λέσβο στην «επέτειο» της επίσκεψης του αποστόλου Παύλου στο νησί. Οι Ελληνικές αρχές φαίνονται ικανοποιημένες από τις ετοιμασίες και διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του Ποντίφικα. Εκτεταμένοι καθαρισμοί ξεκίνησαν εδώ και δυο ημέρες σε όλη την Μυτιλήνη…. αλλά περισσότερο γύρω από το άγαλμα της «Μικρασιάτισσας Μάνας» από συνεργεία του Δήμου.

Φαίνεται πως ο Πάπας με τους Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο και Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost, θα επισκεφτούν την Επάνω Σκάλα με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών προσφύγων σε μια συμβολικού χαρακτήρα τελετή. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις από Μητροπολίτες που δεν επιθυμούν την επίσκεψη του Πάπα.