«Κανένα νηπιαγωγείο δεν κλείνει», ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου.

Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας:

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω συγκεκριμένων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, όχι μόνο δεν βοηθά στην αποσαφήνιση της πολιτικής του Υπουργείου στον κρίσιμο τομέα της προσχολικής αγωγής, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους όσοι αβασάνιστα και χωρίς μελέτη του θέματος προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις.

«Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο προωθεί ρύθμιση με την οποία αυξάνεται σε 14 νήπια ο ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου στις αστικές περιοχές, ενώ μειώνεται σε 5 (από 7 σήμερα) για τις απομακρυσμένες και τα δυσπρόσιτα», σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει:

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαβεβαιώνει ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μειωθεί ο αριθμός των 5224 Νηπιαγωγείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο επιχειρεί να απλώσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Γι’ αυτό το λόγο μειώνει τον αριθμό των παιδιών στα Νηπιαγωγεία των περιοχών αυτών από 7 σε 5, κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από τις εν λόγω ανακοινώσεις και δημοσιεύματα.

«Επιπλέον, στις αστικές περιοχές μόνο 87 από τα 5224 νηπιαγωγεία όλης της χώρας διαθέτουν λιγότερα από 12 παιδιά. Συνεπώς, ακόμη και αν πρόθεση του Υπουργείου ήταν οι συγχωνεύσεις ή οι καταργήσεις Νηπιαγωγείων- όπως ψευδώς αναφέρουν οι αντιδρώντες στη διάταξη- δεν θα αρκούνταν σε ένα ασήμαντο ποσοστό 1,6% επί του συνόλου. Βέβαια, ακόμη και αυτά τα 87 νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά, αφού, έχουν όλη τη δυνατότητα να αυξήσουν τον αριθμό εγγράφοντας εκτός από νήπια και προνήπια», συνεχίζει.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «η πρόθεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση της προσχολικής αγωγής στην κατεύθυνση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχει εκδηλωθεί από την πρώτη μέρα όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

Στη συνέχεια, παρατίθεται πίνακας που δείχνει την αύξηση του αριθμού των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών στην Αττική.