Ακόμη ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, ο Θεόδωρος Κασσίμης κατάθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες διαγραφές από το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη στάση που κράτησαν κάποιοι δημοσιογράφοι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης εκφράζει «βαθιά ανησυχία για την τύχη της ελευθεροτυπίας» κάνοντας λόγο για «διώξεις και τρομοκράτηση των φυσικών προστατών της».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις διαγραφές των Άρη Πορτοσάλτε, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, οι οποίοι όπως σημειώνει διεγράφησαν «είτε επειδή εξέφρασαν την άποψη τους για το απατηλό ερώτημα του δημοψηφίσματος του 2015 (όπως άλλωστε έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που είχαν αντίθετη άποψη), είτε επειδή επέτρεψαν σε προσκεκλημένο τηλεοπτικής εκπομπής να εκφράσει άποψη, αντίθετη με εκείνη της κυβέρνησης».

Μάλιστα ο κ. Κασσίμης σχολιάζει ότι «ευτυχώς απέφυγαν τον έσχατο εξευτελισμό, να καταδικάσουν και τον συνάδελφο Δ. Οικονόμου ο οποίος σχολίασε αρνητικά το  ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος επισκέφτηκε τα εκλογικά τμήματα έχοντας αγκαλιά το μωρό του, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους». 

Στη συνέχεια ο κ. Κασσίμης κάνει λόγο για «ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις» του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του Ερντογάν.

 «...επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ», αναφέρει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πολιτικός.


TAGS