Καλά είναι τα νέα για τον εσωτερικό τουρισμό αυτό το Πάσχα, καθώς, οι πρώτες πληροφορίες από τους τουριστικούς φορείς μιλούν για αύξηση ακόμα και 25% σε σχέση με πέρυσι για τους Έλληνες ταξιδιώτες. 

Ειδικότερα, οι φορείς κάνουν λόγο για αύξηση σε σχέση με το 2015 18-25%, για τους ταξιδιώτες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, σήματα....καταταθέντα για τον εορτασμό του Πάσχα.

Σε αυτούς ανήκουν ακόμα και... ορεινές περιοχές, πράγμα περίεργο για την εποχή που ''πέφτει'' φέτος το Πάσχα.

Έτσι, εκτός από την Μύκονο, την Σαντορίνη, τα Χανιά και τη Ρόδο, που έχουν, ήδη, πολλές κρατήσεις, πολύ καλά ''τρέχουν'' οι κρατήσεις και στο Πήλιο, στα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα και την Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσσανδρος Τσιλίδης, ''ο καλός καιρός και οι δελεαστικές τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων έχουν κάνει τους Έλληνες να αψηφήσουν την κρίση και να ψηφίσουν έκδρομη για φέτος το Πάσχα''. 

Ωστόσο, ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση 10% και στα ταξίδια στο εξωτερικό σε σχέση με πέρυσι.

Την τιμητική τους έχουν προορισμοί όπως η Ιταλία, η Κροατία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ρωσία, ενώ πολύ καλά ''κινούνται'' και οι κρατήσεις σε Βιέννη, Πράγα και Σλοβενία. 

Θετικά μηνύματα για το καλοκαίρι

Αισιοδοξία, πάντως, επικρατεί ανάμεσα στους τουριστικούς φορείς και για το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών, αφού μετά από ένα αρχικό μούδιασμα την περίοδο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ξεκίνησαν και πάλι οι κρατήσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά νησιά έχει εγκαινιαστεί η τουριστική περίοδος με την άφιξη γκρουπ από το εξωτερικό, ενώ αναμένουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τους ''ταξιδιώτες'' της τελευταίας στιγμής.