Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε το πρωί στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης των θρησκευτικών ηγετών στο νησί για το προσφυγικό

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, σκοπός της κοινής επίσκεψης στη Λέσβο είναι η διεθνοποίηση του προβλήματος του προσφυγικού.

«Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας, αυτό τον καιρό, να το διεθνοποιήσουμε. Είναι πρόβλημα, όχι των Ελλήνων, ούτε της Ευρώπης, αλλά όλων των ανθρώπων και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε.

Σε προηγούμενη δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος είχε αναφερθεί στην ιστορική συνάντηση των Προκαθήμενων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας σημειώνοντας πως «η πράξη αυτή από μόνη της είναι ένα μήνυμα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα με τους πρόσφυγες στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο θα γευματίσουν το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΟι προετοιμασίες για την υποδοχή και φιλοξενία των θρησκευτικών ηγετών το Σάββατο στη Λέσβο είναι πυρετώδεις.