Ενεργή συμμετοχή στο Athens Science Festival 2016 είχαν οι υπότροφοι του Angelopoulos Clinton GIU.

Επτά projects, 4 εργαστήρια ανοικτά για το κοινό, ομιλίες και μεγάλος ενθουσιασμός: Οι υπότροφοι του Angelopoulos Clinton GIU Fellowship παρουσίασαν τις καινοτόμες δράσεις τους στους επισκέπτες αλλά και τη μεγάλη κοινότητα εθελοντών της διοργάνωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελούνταν από Έλληνες φοιτητές.  

Οι υπότροφοι του Angelopoulos Clinton Global Initiative University  είχαν την ευκαιρία να μεταδώσουν την τεχνογνωσία, το όραμα και τον ενθουσιασμό τους με ομιλίες και εργαστήρια που απευθύνθηκαν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. 

Όσοι ενδιαφέρονται για σχέδιο, μηχανική και αρχιτεκτονική είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Girls Go Coding  και το Geomiso ενώ όσοι ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγική υγεία, το  Μάθε σωστά, ζήσε καλά.   

Παρουσιάστηκαν συνολικά επτά projects: E-Lab, Code it Like a Girl, MathAid, Bloode, Green Agents, E-tutorial Gate, Geomiso. 

Παιδιά δημοτικού «έπαιξαν» με τις ιδέες και τις επιστήμες, τους μαθηματικούς  γρίφους και τα πειράματα φυσικής  ενώ οι μαθητές Λυκείου ανακάλυψαν   εργαστήρια γραφής κώδικα, τη δημιουργία παγκοσμίως πρωτοποριακού software στον τομέα της αρχιτεκτονικής καθώς και  την πρώτη ψηφιακή κοινότητα για εθελοντές αιμοδότες στην χώρα. 

Από το 2013, το Angelopoulos Clinton GIU Fellowship δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους για προγράμματα κοινωνικής δράσης, αλληλεγγύης και επιχειρηματικότητας. Ιδέες σε τομείς εκπαίδευσης, καινοτομίας, προσφοράς, αγροτικής ανάπτυξης, δημόσιας υγείας βρίσκουν υποστήριξη, ενώ στους φοιτητές προσφέρεται συμμετοχή σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στην Αμερική.

Δεκαέξι συνολικά φοιτητές επελέγησαν να συμμετάσχουν στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos CGIU, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά.