current views are: 6

15 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:48

Αναστολή καθηκόντων για τον παιδόφιλο δάσκαλο με απόφαση Φίλη

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Δημοσίευση 10:48’

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Αναστέλλονται τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος ανηλίκων, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι, μετά την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του δασκάλου, στον οποίο εμπιστέυονταν τα παιδιά τους. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «η απόφαση ελήφθη για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα, επειδή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Ελληνική Αστυνομία για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας του σχολείου όπου υπηρετούσε».

Η δράση του εκπαιδευτικού αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες γονιών, ότι ο ίδιος προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς και ακόλαστες πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών τους. 

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που πραγματοποίησε την έρευνα, διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας, η όλη υπόθεση ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα, μετά από καταγγελίες συγκεκριμένων γονέων μαθητριών.

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας είχε κάποια στοιχεία και όταν αποφασίστηκε να γίνει η αστυνομική επιχείρηση τότε είχα τη σχετική ενημέρωση. Σε ότι με αφορά ζήτησα διακριτικότητα και λεπτούς χειρισμούς γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά σχολείου, αυτό εξασφαλίστηκε και η Ασφάλεια ανέλαβε να βρει αποδεικτικό υλικό, προκειμένου τα καταγγελλόμενα να αποδειχτεί αν ευσταθούν ή όχι» επεξήγησε ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός έχει περισσότερα από 25 χρόνια στην εκπαίδευση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Άνθη δεν είχε δώσει έως τώρα κάποια αφορμή. «Ο φάκελός του, ο οποίος έχει ελεγχθεί ήταν καθαρός» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 


σχετικα αρθρα