Ένσταση σημειώθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας όπου εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο σχετικά με το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, καθώς και τον διπλασιασμό του ελάχιστου αριθμού παιδιών για τη λειτουργία νηπιαγωγείων στα αστικά κέντρα.

Προς στιγμή επικράτησε ένταση όταν κάποιοι επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στην πύλη και να μπουν στο χώρο του υπουργείου με αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν την εμφάνισή τους και τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την παρουσία τους εκεί.

Στο σημείο δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια όμως η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ηλεκτρισμένη ειδικά όταν κατά τα διάρκεια της διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την πληροφορία ότι ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχεδιάζει να φέρει τις επίμαχες αλλαγές την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή με τροπολογία.

Αυτό στάθηκε η αφορμή να οξυνθούν τα πνεύματα και οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν ότι την επόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.