Την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, προκειμένου να δικαστούν για τα 2 από τα 4 αδικήματα που τους εκζητούσαν οι κυπριακές Αρχές, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι δυο τους φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Οι κυπριακές Αρχές τους αποδίδουν τις κατηγορίες: 1) της χειραγώγησης της αγοράς, 2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση, 3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και 4) της τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κ. Μπουλούτας και κατά πλειοψηφία (4-1) ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό».

Παράλληλα, ο 'Άρειος Πάγος οι απέρριψε το αίτημα των δύο στελεχών της πρώην Λαικής Τράπεζας να γίνουν στην Ελλάδα τόσο οι ανακριτικές πράξεις όσο και η δίκη τους.