Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι σε πολλές περιοχές στους 27 βαθμούς και γενικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, Σάββατο, με ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία σε άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός θα είναι στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους μεταβλητούς 3 και τοπικά νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι  επίσης γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός αναμένεται στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.