Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία του 23χρονου Τάκη Βαζακόπουλου από τον κολλητό του φίλο στη Σαντορίνη. Ο φερόμενος ως δολοφόνος έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει που έχει θάψει τον άτυχο νέο. Η μητέρα του 23χρονου παρακαλεί τον δολοφόνο του παιδιού της να αποκαλύψει που κρύβει τον Τάκη...

Ο 25χρονος Βούλγαρος Ιβάν Μίτεβ και βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 23χρονου Τάκη Βαζακόπουλου συνελήφθη χθες για το φόνο του φίλου του στις 7 Αυγούστου 2014. Ο Βούλγαρος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ανακρίτρια Πρωτοδικών Νάξου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σαντορίνης στη Νάξο, και παρουσιάστηκε σε Ανακριτή και Εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Οι σημαντικές αυτές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μια εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, όπου παρουσιάστηκαν όσα ο φερόμενος ως δράστης είχε αποκαλύψει στην αρχική του ομολογία, και την οποία μετά ανακάλεσε.

Η δολοφονία του 23χρονου μουσικού αποκαλύφθηκε τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση του στις 7 Αυγούστου 2014, όταν ο φίλος του που κλήθηκε για μια νέα κατάθεση παραδέχτηκε το έγκλημα, αλλά μετά άρχισε να αναιρεί συνεχώς τις αρχικές του καταθέσεις.

«Παιδιά βάλτε τα δυνατά σας, κάντε ό,τι μπορείτε για να τον βρούμε αλλιώς δεν θα ησυχάσω. Δεν ξέρω που θα κοιμηθώ απόψε, αλλά τουλάχιστον να κοιμηθώ ήρεμος. Έχω να κλείσω μάτι τρεις μήνες από τη μέρα που έγινε αυτό με το φίλο μου», φέρεται να είχε πει κατά την αρχική του ομολογία στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Σαντορίνης στη χωματερή που τους υπέδειξε ως χώρο ταφής του Τάκη.

Ο φερόμενος ως δράστης - όπως αρχικά ομολόγησε γιατί στη συνέχεια ανακάλεσε, οδήγησε τους αστυνομικούς στο τρίτο και χαμηλότερο επίπεδο της χωματερής του νησιού.

Άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν πως τρεις μήνες μετά την ταφή, ο όγκος των σκουπιδιών στο σημείο ήταν τριπλάσιος και ήταν αδύνατον να εντοπιστεί εύκολα το πτώμα του άτυχου παιδιού. Όταν ο φίλος του συνειδητοποίησε πως δύσκολα θα βρισκόταν το πτώμα του, άλλαξε τακτική. Τους έδειχνε διαφορετικά σημεία σαν χώρο ταφής, έλεγε ότι τον έκαψε και πέταξε τα οστά του σε διάφορα σημεία ή ότι πέταξε το πτώμα σε στέρνα.

Ο νεαρός Βούλγαρος ενώ είχε κληθεί για μία ακόμη κατάθεση στην Ασφάλεια Σαντορίνης γιατί θεωρείτο ύποπτος, φέρεται να ομολόγησε το θάνατο του φίλου του πάνω σε καυγά. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι παρέλαβε τον Τάκη εκείνο το μεσημέρι με τη μηχανή του από τη στάση των λεωφορείων και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του σε γειτονική περιοχή.

Κάποια στιγμή που βρέθηκαν στο πάρκινγκ, λογομάχησαν για θέματα της παρέας τους και τον έσπρωξε με δύναμη. Ο Τάκης πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του σε μία μεγάλη πέτρα και έμεινε αναίσθητος. Στις απανωτές ερωτήσεις των αστυνομικών έφτασε να αλλάξει δύο φορές την περιγραφή για τις συνθήκες θανάτου του φίλου του. Τη μια είπε ότι ενώ οδηγούσε αυτός τη μηχανή, ο Τάκης ζαλίστηκε και έπεσε και την άλλη ότι ενώ οδηγός ήταν ο Τάκης, ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε. Ισχυρίστηκε πως όταν συνειδητοποίησε το θάνατο του φίλου του, μετέφερε μόνος του το πτώμα με το αυτοκίνητό του στη χωματερή. Μετά είπε πως τον βοήθησαν άλλα δύο άτομα.

Η έκκληση της μάνας

Η μητέρα του άτυχου νέου μέσω του Alpha λέει ότι το ένστικτό της έλεγε ότι ο 25χρονος βούλγαρος έχει κάνει κακό στο παιδί της. "Το ένστικ΄το μου έλεγε ότι αυτός το έχει κάνει. Τον υποψιαζόμουν" λεει η μητέρα του Τάκη Βαζακόπουλου και απευθύνει έκκληση στον δολοφόνο να αποκαλύψει που έχει θάψει τον γιο της:

Να φερθεί σαν άντρα μια φορά. Το μόνο που τον παρακαλώ είναι να μου πει πού έχει κρύψει το Τάκη μου...

Δεν του άξιζε του παιδιού μου, ήταν ένα καλό παιδί, δεν είχε πειράξει κανέναν...