Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι σήμερα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων.

Εξαιρούνται όσα Μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα τα οποία και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Το ωράριο λειτουργίας το Πασχα 

Παράλληλα το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων του κράτους θα είναι το εξής:

  • Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 12.00 - 17.00
  • Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 08.00 - 15.00
  • Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου Κλειστά λόγω αργίας
  • Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου: κανονική λειτουργία
  • Την Τρίτη 3 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο