Να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει αποφασιστεί για αύριο Τρίτη 19 Απριλίου καλεί τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας ενώ θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ "σκοπός της κινητοποίησης είναι αφενός η αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με τους δανειστές, με την «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση» και αφετέρου η απάντηση στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που έχει επανειλημμένα δεσμευτεί πώς θα επιλύσει.

Τελευταία φορά τη δέσμευση αυτή είχε αναλάβει ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, μετά από την Παράσταση Διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στις 31 Μαρτίου 2016. Μέχρι και σήμερα ωστόσο καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί προκειμένου να επιλυθούν κάποια από τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δεν έχουν απαραίτητα οικονομική επιβάρυνση. 

Τα ήξεις αφίξεις από τους Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και οι δεσμεύσεις που έμειναν στα λόγια τείνουν να γίνουν σύστημα. Ακόμη και διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν. Φαίνεται λοιπόν πώς τίποτα δεν υλοποιείται αν δεν συναινέσει το κουαρτέτο των «φίλων-δανειστών». 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ωστόσο διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την πολιτικής του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Ζητούν άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης απέναντι τους. Διαφορετικά, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα."