Στο θέμα με τα αποτελέσματα διαγωνισμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμότητας, δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Στρίμπερης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Στρίμπερης τόνισε:

Πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που υπουργός υποκαθιστά ΝΠΙΔ σε αποφάσεις. Τη στιγμή που το ΚΕΕΛΠΝΟ προκήρυξε θέσεις γιατρών και νοσηλευτών για να στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ο Πολάκης έπρεπε να το αφήσει να βγάλει τα σχετικά αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει θεσμικού πλαισίου, έχει την αποκλειστικότητα όσον αφορά τις προσλήψεις» και πρόσθεσε:

Ο Πολάκης δέσμευσε τα συγκεκριμένα έγγραφα που υπήρχαν στους φακέλους των υποψηφίων και προχώρησε σε αυθαιρεσίες. Η αρμοδιότητα του Πολάκη ήταν η διοικητική εποπτική, αν διαπίστωνε αυθαιρεσίες τότε είχε τη δυνατότητα να παρέμβει. Ο υπουργός δεν μπορούσε να επέμβει με κανέναν τρόπο.Ο Πολάκης μετά την έκδοση των αποτελεσμάατων είχε τη δυνατότητα να ζητήσει ευθύνες για αυθαιρεσίες στις προσλήψεις. 

«Το θέμα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές και την πολιτική ηγεσία του τόπου», είπε ο κ. Στρίμπερης και επεσήμανε πως «δεν μπορεί υπουργός να καταργεί αυτοτελείς οργανισμούς».

«Δεν γίνεται να κάνουν τις επιλογές μετακλητοί υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας», σημείωσε και δήλωσε πως θα γίνουν πολλές ενστάσεις.