Σαραντακτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μη ένταξης του ΝΑΤ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα έρθει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα και μένει να διευκρινιστεί το πότε θα κατατεθεί στην Ολομέλεια. Σε δηλώσεις της πάντως η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προανήγγειλε πως το ασφαλιστικό θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη και η ψήφισή του θα πάει για μετά το Πάσχα.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει τη συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, προσθέτοντας ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ. Υποστήριξε, επίσης, ότι οι ναυτικοί συνέχεια καταβάλλουν υψηλές εισφορές και λαμβάνουν λιγότερα χρήματα.