current views are: 4

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση12:41

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση Ψυχάρη

Την απόφαση να διαβιβάσει το πόρισμα που συνέταξε για τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη στον αρμόδιο εισαγγελέα για περεταίρω διερεύνηση, έλαβε η επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής. 

Δημοσίευση 12:41’

Την απόφαση να διαβιβάσει το πόρισμα που συνέταξε για τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη στον αρμόδιο εισαγγελέα για περεταίρω διερεύνηση, έλαβε η επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής. 

Την απόφαση να διαβιβάσει το πόρισμα που συνέταξε για τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη στον αρμόδιο εισαγγελέα για περεταίρω διερεύνηση, έλαβε η επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής. Και αυτό γιατί η προθεσμία που του είχε δοθεί (είχε λάβει δύο εβδομάδες και μετά από δικό του αίτημα παρατάθηκε για μία ακόμα) , εξέπνευσε χωρίς ωστόσο, ο κ. Ψυχάρης να καταθέσει τα εκκρεμή παραστατικά από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του. Έτσι στο πόρισμα που έχει συνταχθεί υπάρχουν με πληροφορίες, ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Πάντως την περίοδο 1997-2006, όπου δεν υπάρχουν καθόλου δηλώσεις, η επιτροπή έκρινε ομόφωνα και μετά από πρόταση δικαστικού να μη τη παραπέμψει στον εισαγγελέα, καθώς θεώρησε ότι εκείνη τη περίοδο το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί (έχει παρέλθει η πενταετία). Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι στη συνεδρίαση υπήρξε μια σκέψη που εκφράστηκε αρχικά, σύμφωνα με την οποία, η επιτροπή θα έπρεπε να παραπέμψει και αυτά τα έτη, αφήνοντας τον αρμόδιο εισαγγελέα να αποφασίσει για τη τύχη τους.

Στο τραπέζι της συζήτησης δεν τέθηκε η υπόθεση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, καθώς αποφασίστηκε να μετατεθεί σε επόμενη ημερομηνία. Για τον δε κ. Χαρδούβελη και τα έτη για τα οποία ήταν υπουργός Οικονομικών (όχι τη περίοδο που διετέλεσε σύμβουλος Παπαδήμου και ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη), η επιτροπή αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς τα ποσά που ελέγχθηκαν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές του δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι εξετάστηκαν και ορισμένες ανώνυμες καταγγελίες για έναν δικαστικό και ένα δήμαρχο.


σχετικα αρθρα