current views are: 8

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση12:46

Χάος με την αποσυμφόρηση του Πειραιά – Σπρωξίματα, ένταση και αναμονή για το Σκαραμαγκά

Με εντάσεις και επεισόδια συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά των προσφύγων από τον Πειραιά στη δομή του Σκαραμαγκά, ενώ χάος επικρατεί και με την διαδικασία καταγραφής των ανθρώπων. 

Δημοσίευση 12:46’

Με εντάσεις και επεισόδια συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά των προσφύγων από τον Πειραιά στη δομή του Σκαραμαγκά, ενώ χάος επικρατεί και με την διαδικασία καταγραφής των ανθρώπων. 

Με εντάσεις και επεισόδια συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά των προσφύγων από τον Πειραιά στη δομή του Σκαραμαγκά, ενώ χάος επικρατεί και με την διαδικασία καταγραφής των ανθρώπων.  Μάλιστα, κάποιοι από τους πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι, στη διαδικασία επιλογής για τη μεταφορά στον Σκαραμαγκά, έχουν χωριστεί μέχρι και μητέρες από τα παιδιά τους. 

Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε προς το Πάσχα, μάλιστα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η πίεση από την πλευρά της πολιτείας για εκκένωση του λιμανιού, το οποίο μεταφράζεται αρκετές φορές σε αναστάτωση και χαώδη κατάσταση. 

Από σήμερα το πρωί, συνολικά τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα περισσότερα άτομα είχαν στα χέρια τους, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα χαρτιά που τους είχε σφραγίσει το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις από εκείνους που δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν την διαδικασία. 

Προτεραιότητα δόθηκε σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, εκτιμάται ότι σήμερα αναχώρησαν περίπου 500 άτομα.

Μάλιστα, όπως καταδεικνύει η πρωινή ενημέρωση για τις προσφυγικές ροές, ο αριθμός των μεταναστών στον Πειραιά έχει πέσει, πλέον, κάτω από τις 4.000.

Συγκεκριμένα, στην πέτρινη αποθήκη του Πειραιά καταγράφηκαν μέχρι σήμερα το πρωί 3758 άτομα. 

Η διαδικασία της μεταφοράς στον Σκαραμαγκά αλλά και σε άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, σε μια απόπειρα μέχρι την Παρασκεύη να έχει αποχωρήσει ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων από το λιμάνι. 

Συμπλοκή για ένα κινητό με έναν τραυματία 

Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους μετανάστες, ακόμα και δι’ ασήμαντη αφορμή.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, σημειώθηκε νέα συμπλοκή μεταξύ μεταναστών που κατέληκε στον τραυματισμό ενός ατόμου. 

Ο πρόσφυγας που τραυματίστηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η αιτία της συμπλοκής ήταν ένα κινητό τηλέφωνο.


σχετικα αρθρα