Ένταλμα σύλληψης για τα πρώην διευθυντικά στελέχη της άλλοτε Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας κ. Μπουλούτα και του κ. Φόρου ο οποίος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής έχουν εκδοθεί και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι:

Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται δυο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 68 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν αποφάσεις του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου με τις οποίες διατάσσεται η σύλληψή τους για τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές, αξιωματούχους οργανισμών ή εταιρειών.

Οι παραπάνω αποφάσεις διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής την 16.40 ώρα της 15-04-2016 και έκτοτε ενεργούνται επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα των κυπριακών Αρχών προκειμένου να δικαστούν στην Κύπρο για δύο από τα τέσσερα αδικήματα που τους βαραίνουν.

Οι κυπριακές Αρχές τους αποδίδουν τις κατηγορίες: 1) της χειραγώγησης της αγοράς, 2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση, 3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και 4) της τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κ. Μπουλούτας και κατά πλειοψηφία (4-1) ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό».

Οι ίδιοι πάντως με σημερινή ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης παρότι «διαφωνούν με το περιεχόμενό» της. Στην ίδια ανακοίνωση πάντως αμφότεροι εκφράζουν «την απογοήτευσή τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση».