current views are: 7

19 Απριλίου 2016
Δημοσίευση03:31

Καιρός για μπάνια με ήλιο και ζέστη

Καλοκαιρινός με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και θα είναι ο καιρός και σήμερα, Τρίτη, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

 

Δημοσίευση 03:31’

Καλοκαιρινός με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και θα είναι ο καιρός και σήμερα, Τρίτη, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

 

Καλοκαιρινός με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και θα είναι ο καιρός και σήμερα, Τρίτη, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βόρεια και στα ανατολικά, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά αμετάβλητοι ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα είναι νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ, που από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 14 έως 26 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα είναι νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φθάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα