Καζάνι που βράζει θυμίζει ο αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη καθώς κάθε ημέρα που περνάει σημειώνονται νέες εντάσεις  τόσο με τους σκοπιανούς όσο και με τους έλληνες αστυνομικούς.

Σήμερα όχημα της αστυνομίας παρέσυρε ένα 40χρονο σύρο πρόσφυγα ο οποίος διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο 40χρονος πρόσφυγας αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθήκες τραυματισμού του πρόσφυγα, είναι ακόμα υπό διερεύνηση από την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ατυχήματος.

Αμέσως μετά ακολούθησαν επεισόδια, όταν πρόσφυγες, θεωρώντας ότι εμπλέκεται στο περιστατικό βανάκι της αστυνομίας, επιτέθηκαν με πέτρες στο όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Όλα αυτά την ώρα που σήμερα οι σιδηροδρομικές γραμμές άνοιξαν έπειτα από 30 μέρες με αστυνομική επιχείρηση, μόνο και μόνο για να ξανακλείσει λίγη ώρα αργότερα από πρόσφυγες που την κατέλαβαν εκ νέου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων, ωστόσο, λίγη μόνο ώρα αργότερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επανακατέλαβαν με άνεση την σιδηροδρομική γραμμή και έστησαν ξανά εκεί τις σκηνές τους.

Όλα αυτά ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα, και στον Πειραιά η κατάσταση παραμένει χαοτική καθώς η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών συνεχίστηκε με εντάσεις και επεισόδια.

Από σήμερα το πρωί, συνολικά τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα περισσότερα άτομα είχαν στα χέρια τους, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα χαρτιά που τους είχε σφραγίσει το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις από εκείνους που δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν την διαδικασία.

Στο λιμάνι σήμερα βρίσκονται συνολικά 3.280 μετανάστες και πρόσφυγες.  Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 φιλοξενούνται 1.760 άτομα, της Ε-2 450 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1.070 άτομα.