Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο», παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών, όπως καταγγέλουν και υποστηρίζουν πως οι "ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών". 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν "η υποχρηματοδότηση ως κεντρική πολιτική επιλογή έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν  τους εργαζόμενους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ιδιότυπα πιόνια στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι". 

Το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας απο τις  7.00 π.μ έως τις 10.00 π.μ και συγκέντρωση έξω από το χώρο του Υπουργείου Υγείας. 

Διεκδικούν: 

·   Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους.
·   Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.