Σε τυχαίο γεγονός, και ειδικότερα τροχαίο ατύχημα, οφείλεται, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ο σοβαρός τραυματισμός του σύρου πρόσφυγα από βαν της αστυνομίας χθες στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με κατάθεση συγγενικού προσώπου του, ο 40χρονος πρόσφυγας ήταν σκυμμένος έξω από τη σκηνή που διαμένει με την οικογένειά του, ξαφνικά σηκώθηκε απότομα και έπεσε προς τα πίσω, προφανώς, χάνοντας τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα αστυνομικό βαν, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και πάνω σε αυτό χτύπησε ο πρόσφυγας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε ότι δεν είδε τίποτα και απλώς άκουσε έναν θόρυβο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της Αστυνομίας, για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Κιλκίς, το οποίο διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς και διοικητική διερεύνηση, όπως προβλέπεται για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδίδονται εκ των προτέρων ευθύνες στον αστυνομικό.

Ο πρόσφυγας, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς και ακολούθως διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Επίσης θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες του τραυματισμού.

Αμέσως μετά το περιστατικό επικράτησε ένταση στον καταυλισμό όταν πρόσφυγες, θεωρώντας ότι εμπλέκεται βανάκι της αστυνομίας, επιτέθηκαν με πέτρες στο όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές.