Για 17η ημέρα οι Αγανακτισμένοι έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα


Στον παλμό του επερχόμενου τριήμερου ήταν το βράδυ της Παρασκευή το βράδυ η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» - για 17η συνεχόμενη ημέρα - στην πλατεία Συντάγματος.
Αισθητά λιγότεροι από τις προηγούμενες ημέρες αλλά πιστοί στο ραντεβού της καθημερινής συμμετοχής στη διαμαρτυρία κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Με ταμπούρλα, κατσαρόλες και συνθήματα το επάνω μέρος της πλατείας απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, με Γενικές Λαϊκές Συνελεύσεις το κάτω μέρος, στο σιντριβάνι.

Ειδικότερα η η Παρασκευή, ήταν αφιερωμένη από τους διοργανωτές σε μία «μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους».

 Βασικοί ομιλητές ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο