Στην πύλη Ε1 και στην πέτρινη αποθήκη του λιμανιού του Πειραιά «στοιβάζονται» πλέον οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν σήμερα από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2, όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος, με απώτερο σκοπό – άγνωστο το πότε- να έχουν μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας. 

Αυτή τη στιγμή, συνεργία καθαρισμού καθαρίζουν τον χώρο ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στο επιβατικό κοινό.

Νωρίτερα ορισμένοι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη διαμαρτυρία ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να φύγουν από το χώρο.

Η εν λόγω διαδικασία είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες και στον επιβατικό σταθμό στη πύλη Ε3.

Ως προς το σχέδιο πλήρους εκκένωσης του λιμανιού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε πως αυτό θα προχωρήσει ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία μετακίνησης και άλλων ατόμων προς τη συγκεκριμένη δομή θα επαναληφθεί πιθανότατα αύριο και την Πέμπτη.

Στο λιμάνι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού για το προσφυγικό, παραμένουν 3.400 άτομα, ενώ τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί η μεταφορά τουλάχιστον 1.000 εξ αυτών στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Ακόμη ο κ. Δρίτσας  αναφορικά με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αυτά θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από Μεγάλη Δευτέρα.