Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ έπειτα από εισβολή εργαζομένων που διαμαρτύρονται για εργασιακά θέματα, στον απόηχο της παραχώρησης του λιμανιού στην Cosco.

Το Δ.Σ. σήμερα επρόκειτο να εξετάσει τη νέα τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΠ στην Cosco, αλλά και αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας αναβλήθηκε, ενώ το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου, αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και η υπογραφή από τα εμπλεκόμενα υπουργεία με κοινή υπουργική απόφαση, του νέου επικαιροποιημένου γενικού κανονισμού εργασίας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Υποστήριξε δε ότι το ΔΣ υπό τη νέα του σύνθεση στην πρώτη του συνεδρίαση είχε δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό χωρίς πρώτα να έχουν τεθεί τα εργασιακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ στις γενικές υποχρεώσεις και ευθύνες του νέου ΟΛΠ, στο άρθρο 5.11 αναφέρεται ότι ο Οργανισμός θα απασχολεί και θα διατηρεί επαρκές σε αριθμό και κατάρτιση εργατικό δυναμικό, ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει εγκαίρως και με τον δέοντα τρόπο όλες τις ευθύνες τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση. 

Επίσης, ο ΟΛΠ θα λαμβάνει κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίζει ότι το προσωπικό του είναι εξοικειωμένο με τις υποχρεώσεις του βάσει της παρούσας σύμβασης.