current views are: 9

19 Απριλίου 2016
Δημοσίευση17:18

Ο Νίκος Χατζηβρέττας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

«Οι αθλητές είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν θα πρέπει να φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους», ανέφερε ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλώντας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 17:18’

«Οι αθλητές είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν θα πρέπει να φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους», ανέφερε ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλώντας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι αθλητές είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν θα πρέπει να φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους», ανέφερε ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλώντας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε από το ένα από τα επτά καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης. Ο πολυβραβευμένος και πολυτροπαιούχος (6 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Ελλάδας, 1 χρυσό πανευρωπαϊκό κι ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο με την εθνική Ελλάδος, 1 πρωτάθλημα Ρωσίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) δε δίστασε να μιλήσει και να λύσει όλες τις απορίες των σπουδαστών.

«Σωστή η απόφαση του Διαμαντίδη»

Μιλώντας για τον επί πολλά χρόνια συμπαίκτη του Δημήτρη Διαμαντίδη και την επικείμενη αποχώρησή του από την ενεργό δράση με το τέλος της φετινής σεζόν, ο Νίκος Χατζηβρέττας συμφώνησε με τον 3D και στήριξε την απόφαση του αυτή «O Δημήτρης Διαμαντίδης είναι 36 χρονών και ξέρει ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτόν. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει την απόφασή του την οποία και στηρίζω απόλυτα».

«Ύμνοι για Ομπράντοβιτς – Αντετοκούμπο»

Όσον αφορά στους Ομπράντοβιτς και Αντετοκούμπο, ο Ευοσμίτης πρώην μπασκετμπολίστας των Ηρακλή, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκού και Άρη, εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια. Μιλώντας για τον πρώτο, τον χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή», ενώ αναφερόμενος στον “GREEK FREAK” εξέφρασε την άποψη πως «μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη της Εθνικής Ελλάδος».

«O άθλος κόντρα στην DREAM TEAM και η συντριβή από τους Ισπανούς στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2007»

«Το 2007 κατορθώσαμε το απίστευτο, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς στον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας. Δυστυχώς, δεν διαχειριστήκαμε σωστά αυτόν τον άθλο, χάσαμε την συγκέντρωσή μας και έτσι γνωρίσαμε μια πολύ βαριά ήττα στον τελικό από την Ισπανία που ήταν μια υπερδύναμη. Δεν έφταιξε μόνο η κούραση» ήταν η ειλικρινής του απάντηση στην ερώτηση σπουδαστή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για το τι έφταιξε και δεν υπήρξε το ίδιο πάθος και ανταγωνισμός στον τελικό, με αυτόν που επέδειξαν οι Διεθνείς μας στον ημιτελικό κόντρα στις Η.Π.Α. το 2007.

«Λείπει η Ευρωλίγκα από τη Θεσσαλονίκη»

Ο 39χρονος πρώην διεθνής άσος τόνισε το πόσο λείπει η Ευρωλίγκα από την συμπρωτεύουσα λέγοντας πως: «η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από την συμμετοχή των ομάδων της στην Ευρωλίγκα καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην πόλη μας και στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

«Oμαδικότητα και αγάπη για το μπάσκετ»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους πρωταθλητές από τους αθλητές, όντας ένας από αυτούς, ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε: «Σίγουρα η ομαδικότητα και η αγάπη για το άθλημα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν πρωταθλητή. Αυτά όμως δεν πρέπει να τα έχεις μόνο εσύ, αλλά και οι συμπαίκτες σου.»

Αναμφίβολα, ο Νίκος Χατζηβρέττας με την τιμή που έκανε στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και με τη διάθεση που επέδειξε, δηλαδή να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών και να συνομιλήσει μαζί τους ως φίλος αλλά και δάσκαλος, διδάσκοντάς τους στοιχεία ήθους του αθλητή, έδειξε πόσο ανοιχτός και πρόσχαρος χαρακτήρας είναι, αλλά και πόσο καλά γνωρίζει τα μυστικά του αθλήματος, στοιχεία που αν μη τι άλλο αποτελούν θεμέλιο λίθο για το επόμενο στάδιο της καριέρα του, αυτό του προπονητή.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu


σχετικα αρθρα