Κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη από τις αρχές, 1.352 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα, ενώ συνέλαβαν έναν 24χρονο, ένας 51χρονο, έναν 55χρονο και έναν ανήλικο.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην παραλία Αρίστειου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε λέμβος από την οποία ξεφόρτωναν και σε Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό τον 24χρονο, το οποίο θα μετέφερε 66 σάκους με όστρακα συνολικού βάρους 1.352 κιλών.

Το Ι.Χ.Ε όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Τα αλιεύματα δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα προέλευσης, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών και απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.